söndag 24 januari 2010

Lite info









Här kommer lite bilder på valparna ett dygn gamla. Det går att klicka på bilderna, så blir dom större.

Det blev en lång dag igår. Vaknade på morgonen och upptäckte att Alva skakade väldigt mycket på frambenen. Rädd för att det var eklampsi så ringde jag direkt veterinären i uppsala och vi åkte strax därpå.
Tog prover och det visade sig att Alva hade väldigt lågt kalciumvärde precis som vi trodde. Efter att vi fått upp hennes värden något så försökte vi att sätta igång henne eftersom hon var öppen. Men några värkar fick hon inte. Så det fanns bara ett alternativ kvar och det var att göra ett kejsarsnitt.
Cirka kl 21.20 kom valparna in till oss i valprummet där vi tillbringat hela dagen. En liten stund senare kom Alva också. Hon var trött efter operationen, men hon hämtade sig snabbt och började pyssla om sina valpar. Mjölken kom igång liten stund efter att vi kom hem inatt. Men valparna fick lite mjölkersättning och den minsta hanen har jag matat under natten också.
Men nu diar alla och mår bra. Alva är jätte duktig!

Tyvärr Catarina blev det ingen svart tik, men kanske kan den här lilla tiken charma dig ändå? ;)

Vet inte om dom är kort eller långhår än. Kanske finns någon annan duktig som kan se vad det blir?

4 kommentarer:

Anneli + vavvorna sa...

svar: tack för kommentaren. Grattis till dina valpar också. Läste på chiforum att din tik fick gå igenom kejsarsnitt. Vad skönt att det gick bra för henne och valparna. När min tik fick Romeo blev det också kejsarsnitt, men för henne tog det nästan 8 timmar innan hon förstod att hon hade fått en valp.

Lycka till!

hillevi sa...

grattis till valparna! skönt att allt gick bra till slut =)

Anonym sa...

Välkommen hem! Skönt att allt gick bra till slut. Kram Sussi o Diva

♥ Elin ♥ sa...

Grattis! Så små de är!
/Elin