Recept på pepparkaksmuffins.
3 Ägg
2½ dl rårörsocker
1 dl smör & rapsolja
250 g kesella kvarg vanilj
4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ msk pepparkakskrydda (jag tog det dubbla och gjorde egen)
Kardemummakräm
2 tsk kardemumma
2 dl florsocker
1 msk creme fraiche
1 msk vatten
Fyll på med mer florsocker om den blir för lös.
Pepparkakskrydda
12 krm kanel
4 krm malen kardemumma
4 krm malda nejlikor
4 krm ingefära
Fyllning
Jag fyllde dem med Dumle med smak av pepparkaka.
Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smör-&rapsolja och kvarg. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Fördela den i muffinsformar. Klicka först i lite smet i botten på formarna, lägg i en Dumle och fyll sedan på med mer smet. Tänk på att inte fylla dem för högt upp. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler. Blanda ihop kardemummakrämen och klicka ut lite över varje muffins.
3 kommentarer:
ååå ja dör vad mumsiga dom verkade! nu blir det till att baka till helgen! ;)
Oh shit vad goda dom verkar!!
Vattnas i munnen!
Kram Lia
Haha Madde! Ja faktiskt så blev dom riktigt goda! Testa!
Skicka en kommentar